Kannustalon koti-ilta Hämeenlinnassa

Eilen olimme yhdessä puolisoni kanssa täällä Hämeenlinnassa Kannustalon järjestämässä koti-illassa. Oli mielenkiintoista päästä näkemään Kannustalojen Vihervaara-talo. Samainen talo nimittäin voitti vuonna 2007 Hämeenlinnan asuntomessujen äänestyksen 🙂

Image-5

Ohjelmassa oli paljon mielenkiintoista kuunneltavaa. Paikalla olivat mm. Kannustalojen toimitusjohtaja Mika Uusimäki, rakennusarkkitehti Tiina Pyykkö, sisustussuunnittelija Helena Karihtala sekä Hämeenlinnan tonttitarjonnasta vastaava Sirpa Rahikainen.

Olimme ylivoimaisesti nuorimmat koti-iltaan osallistujat, mutta oli hienoa nähdä ettei se aiheuttanut järjestäjissä minkäänlaisia ennakkoluuloja. Meidät nähtiin yhtälailla potentiaalisina ostajaehdokkaina kuin kaikki muutkin. Viime keväänä olimme toisen talopaketteja tarjoavan yrityksen esittelyssä, jossa oli selkeästi havaittavissa ennakkoluuloja nuoresta iästämme johtuen. Isäni oli tuolloin myös meidän mukana kyseisessä esittelyssä ja oli todella ärsyttää, kun yrityksen edustajat pyörivät koko ajan isäni ympärillä. Todellisuudessa isälläni ei ole aikomustakaan alkaa rakentamaan.

Image-1

Image-2

Ihastuin totaalisesti tämän talon sisätiloihin. Ei ikinä uskoisi, että tällä talolla on ikää yli 10 vuotta. Materiaali-ja värivalinnat olivat tässä talossa todella onnistuneet. Niin klassinen ja ajaton sisustus, inspiroiduin toden teolla! Helena Karihtala osaa hommansa kyllä erinomaisesti 🙂

Erillinen ruokailutila ja perinteisen suomalaisen valinnasta poikkeava takka toi mieleen ihan Amerikkalaisten tyylin asua ja sisustaa. Tykkäsin myös erityisesti talon seinäpaneeleista ja asunnon tauluista. Ne toivat taloon sen ansaitsemaa arvokkuutta. Talon pohjakuva oli myös todella mieleinen!

Image-3

Image-4

Rakentaminen ei ole juuri tällä hetkellä ajankohtaista, koska Ville on opiskelija. Mutta ensi syksynä tilanne on aivan eri.

Mikäli alamme rakentamaan, Kannustalo on kyllä erittäin vahva vaihtoehto. Keskustelimme Hämeenlinnan kaupungin työntekijän Sirpa Rahikaisen kanssa Hämeenlinnan tonttivalikoimasta ja saimme muutaman esitteen mielenkiintoisista asuinalueista. Kannustalon edustajalta saimme myös ison kasan lehtisiä talomalleista. Vapaa päivä taitaakin mennä niihin tutustuessa 😀

Mikäli päätyisimme tekemään kaupat Kannustalon kanssa, saisimme Helena Karihtalan sisustuskonsultoinnin kaupan päälle. Vaikka itselläkin on jonkin verran sisustussilmää, niin ottaisin mielelläni vastaan sisustuskonsultoinnin hänen kauttaan!

Onko teillä kokemuksia Kannustalosta? 

-Katriina-


Jätä kommentti